Spirituális Elvonulás Thaiföldre

THAIFÖLD

MEDITÁCIÓS ELVONULÁS A MOSOLY ORSZÁGÁBAN

… és azon is túl …

Bognár Tas vezetésével

2020. Március 7 – 28.

Meghívunk Téged, hogy baráti társaságunkkal tarts velünk egy újabb, felejthetetlen ázsiai utunkon.

 

Mi nem egy utazási iroda vagyunk, hanem egy baráti társaság, akiknek nem ez az első kalandja a világban. Számunkra közelálló utazókkal, tanítókkal és tanítványokkal karöltve töltjük el ezt az életreszóló élményt, és nem pedig olyan turistákkal, akikhez semmilyen kapcsolódási pontunk nincsen. Ez természetesen a csoportnak is érdeke! Így egy  hullámhosszon leszünk! Tapasztalt utazók vagyunk, ezért váratlan, turistákat érő napi problémákba nem fogunk belekeveredni, ellenben gyakran olyan helyekre is el tudsz jutni, ahova turistaként lehetetlen. Mivel én, Bognár Tas vagyok, a vezetője ennek az útnak. Az utóbbi húsz évben, 1999-óta számtalanszor utaztam Ázsiába, Thaiföldön évekig éltem, így helyismeretben, nyelvismeretben nem szűkölködöm. 2010 óta évente viszek ki csoportokat, emiatt mondható ki biztosan, hogy utunk során rendkívül sok tapasztalatban és élményben lesz részünk, amit átlagos turistaként hallomásból sem élhetünk át. Én a helyismeretemmel, és a váratlan helyzetek megoldásával járulok hozzá a biztonságérzethez. Továbbá ismerve a helyi kulturát, spirituálisabb szemszögből is be tudom mutatni, miért is hívják világszerte Thaiföldet a “Mosoly Országának”.

 

A környezet, a 165 millió éves Khao Sok dzsungel atmoszférája, a tengerpartok látványa és nem utolsó sorban a Thai mosoly és nyugalom minden pillanatban megdöbbentő jelenléte a levegőben olyan kincs lesz, amit lelkünkbe zárva kijelenthetjük, hogy megváltoztatja az élethez való hozzáállásunkat. Kitörve az itthoni „valóságból”, egy sokkal tágabb komfortzónával érünk haza, jóval olajozottabban fogjuk kezelni a hétköznapi apró dolgainkat.

 

Tehát ez nem egy “bőröndös” turista nyaralás, hanem egy nagyon mély élménytúra, ahol a dzsungel mélysége, a  tengerpartok mennyországa és a kolostorok/templomok szellemisége keveredik egyben…mindezt vidám társasággal, kalandosan átélve. “Sajnos” mivel leírhatatlan az élménycunami, gyakori a “hogy kerültem ide” érzés, ezért ha megpróbálnám leírni ezt a csodát, akkor óhatatlanul valami olcsó marketing szövegnek tűnne, ezért ezzel nem is próbálkozom.

DIÓHÉLYBAN AZ ÚTRÓL

 Koh Chang

 

Bangkoki érkezésünk után a reptérről rögtön Koh Chang szigetére megyünk légkondicionált mikrobuszokkkal. Itt négy éjszakát töltünk el, kisebb programokkal fűszerezve a trópusi hangulat ízét. Meg lehet látogatni a környező szigeteket, lehet búvárkodni, elefántokat fürdetni a tengerben, de mindenekelőtt itt kipihenjük az utunk fáradalmait, és aklimatizálódunk, meditálunk. Kiváló alkalom, hogy a nagyon szines programokkal teletűzdelt további napjainkra a csapat tagjai jobban összeismerkedjenek egymással.

 

Suan Mokkh Kolostor

Innen Bangkokon keresztül egyenesen délre vesszük az irányt egy éjszakai vonattal, kényelmes ágyakon aludva. A dzsungel felé út közben a terravada buddhizmus egyik központjába érkezünk, Suan Mokkh dzsungelkolostorba, ahova a Thai királyok is esedeztek a bebocsátásért. Mivel itt nevelkedtem, ismerem a kolostor minden zegét-zugát, emiatt itt tudunk mélyebb betekintést kapni a Thai kultúrába. Sajnos a létszám miatt nem tudunk bent aludni, de amikor megmutatom a szállás extrém puritánságát, valószínúleg ezt senki sem fogja bánni.

 

Hozzáteszem, hogy én az út előtt 3 hetet a kolostorban fogok tölteni, és maximum 5 főnek tudok kiimádkozni egy lehetőséget arra, hogy bent lakhasson 4 éjszakát a csoportos út előtt a kolostorban velem. Egyeztetni a 06 30 8501124-es számomon lehet.

 

Khao Sok Dzsungel

 

Innen még aznap Khao Sok dzsungelbe utazunk, mely a világon a második legöregebb dzsungel, 165 millió éves. Itt összesen 5 éjszakát maradunk. Dzsungeltúrára megyünk, majmokat etetünk és simogatunk természetes környezetükben, elefánt fürdetésben lesz részünk, a dzsungelfolyón bambusztutajokon csorgunk le, megcsodálva az igen gazdag növény és állatvilágot. Egy régi jó barátom, Pi Hid -akinek resortjában cseperedett fel a dzsungelben született lányom-, egy igen speciális bambusz BBQ-val fog minket meglepni…trópusi dzsungel meglepetésekkel. Szállásunk itt is medencés és komfortos lesz! Aggodalomra semmi ok: lányom itt született és cseperedett fel. Nem lett semmi baja!

 

Ao Nang tengerpart

Mentálisan kipihenve, a földi paradicsomnak nevezett Krabi tartományban található Ao Nang tengerpartra megyünk tovább, légkondicionált minibuszokkal. Elszigeteltebb élményekkel leszünk gazdagabbak. Természetesen a helyi ismeretnek hála, gyönyörű szigeteket fogunk meglátogatni, és olyan helyi nevezetességeket fogunk megismerni, mint Phra Nang Bay, Wat Tam Sua, Wonderland trail, Railay beach, Poda Island stb… Esténként lazíthatunk tengerparti éttermekben, bárokban. A reggeli parton töltött séták közben, esetleg a naplementében fürdéssel ismét valahol nagyon máshol fogjuk magunkat érezni összesen hat éjszakán keresztül!

Bangkok

Végül Bangkok felé vesszük az irányt egy éjszakai VIP busszal, de mielőtt hazautaznánk, kis időt eltöltünk Bangkokban. A kötelező látnivalók mellett (Grand Palace, Wat Po, Wat Arun stb) beletévedünk a kis sikátorokba, tuktukkal hasítunk át a sűrű forgalmon, az esti nyüzsgés pedig ismét élménycunamival fog sokkolni a Khao San roadon. Természetesen a kihagyhatatlan szuvenír bevásárlás, egzotikus ruhák, tárgyak olcsósága és minősége, egyediessége csak erős idegzetűeknek ajánlott, a pénztárcára való tekintettel. Minden annyira olcsó és szép, hogy az ember elfelejti a “sok kicsi sokra megy” aranyszabályt.


A VEZETŐ

Bognár Tas

 

Tapasztalt Ázsia-utazóként 20 éve jár vissza Ázsiába, ebből nagyjából összesen 5 évet Thaiföldön élt. A hely és a kultúra ismerete nagy segítségünkre lesz számunkra, hogy elkerüljük azokat a naponta frusztrációt okozó problémákat, melyeket minden turista átél (furfangos átverések, egészségügyileg és anyagilag nem várt szituációk stb). Ezzel erős biztonságérzetet ad a baráti társaságnak, és helyi nyelvismeretének köszönhetően számtalan szituációt rutinszerűen megold. Thaiföld spirituális oldalába is be tud bennünket vezetni, hiszen több kolostorban is tanult tudati és meditációs technikákat, melyeket autentikus körülmények között nekünk is át fog adni.

 

A KÖLTSÉGEKRŐL DIÓHÉLYBAN

Részvételi költség: 400.000 Ft + repülőjegy (200.000 Ft körül). A részvételi költség tartalmazza a szállásokat, nagyobb belső utazásokat és a kötelező programokat. Nem tartalmazza a fakultatív programokat, a kisebb belső utazásokat, illetve a személyes fogyasztást és költőpénzt.

 

A repülőjegyet egy előre megadott járatszámra mindenki magának veszi meg egy megadott irodán keresztül (általában a Vista utazási iroda). A jegy ára attól függ, hogy mikor vesszük meg a jegyet, emiatt érdemes minél hamarabb ezt elintéznünk. TIPP: az előleg után rendelem meg a csoportos jegyet a VISTA irodától. Ekkor tudom meg a járat számát. Ha valaki magának veszi meg a jegyet interneten ugyan arra a járatra, akkor akár 40.000 Ft-ot is tud spórolni!!!

 

A költségek egy domináns része ugrásszerűen kezd sokszorozódni 2019 vége felé, ezért nagyon korán, már november elején, december közepén legkésőbb kell elkérnünk az első részletet, azaz 300.000 Forintot, hogy a szállásokat, és a nagyobb belső utazásokat el tudjuk kezdeni intézni. A maradék 100.000 Forintot utunk első napjaiban, Thai Bhatban fogjuk elkérni.

 

A “részletes leírás” nevű dokumentumban fogunk kitérni arra tételesen, hogy a programok közül mi lesz kötelező jellegű, tehát a befizetett ár azokat tartalmazza, és milyen egyéb fakultatív programokra lesz lehetőség, amik nincsenek benne az árban, hiszen nem mindenki akar kötelező jelleggel búvárkodni, vagy sziklát mászni. Ezek költégeire szintén tételesen ki fogunk térni, melyek kifizetése majd a helyszinen történik.

 

Részletesebb programmal kapcsolatos érdeklődés és egyéb kérdések: thaiutazas2020@gmail.com

 

Facebook oldal: Spirituális utazás Thaiföldre 2020

https://www.facebook.com/pg/Spirituális-utazás-Thaiföldre-2020-576226346173944

 

Ázsiával, és az úttal kapcsolatos célspecifikus érdeklődés: tasbognar@gmail.com, 06308501124

 

Bemutató előadás: 2019. November 3. 18.00. Soter Klub (VI. Dessewffy u. 53., www.soterklub.hu)