LUCA NAPI BÁJOLÁSOK, VARÁZSLATOK AZ ÉDENBEN

 

Egy este 3 rítus: védelmi mágia + viaszöntés + jövendölés, s mindez fergetegesen vidám légkörben, ahogy Luca naphoz illik… Asszonyi bűbájoskodásban, mágikus praktikákban bővelkedő varázslatos nap estjén alkalmazni fogjuk eleink titkos tudományát, hogy felvértezzük magunkat a sötétség rontó, átkos erői ellen, hogy szerelmi boldogságra leljünk jövendőnkben, és hogy siker övezze lépteinket. (magyar mágia).

 

December 13. 1800-2000

Helyszín: Éden Oktató Központ

Cím: Budapest, 1134 Váci út 67

Róbert Károly körút sarka, a József Attila színház mellett

 

Jelentkezés csak sms-ben vagy telefonon: 06703145911

 

Részvételi díj nincs

 

Megjelenés: boszorkány-,vagy tündér vagy ördögruhában, esetleg vámpírjelmezben, és üsse kő, egyszerű piros vagy fekete ruha is megteszi.

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/260259027990098/
*********************************

Miről is híres ez az ünnep?

 

Luca napja megannyi női praktikáról ismert, s talán a legnépszerűbbek közé tartoznak a szerelmi varázslatok és jövendölések. Lányok, asszonyok súgva-búgva öntik a viaszt, s férfiszem nem láthatja titokzatos tevékenységüket.

Van, aki azért önti a vörös-gyertya forró maradványát a kihűlt vízbe, hogy meglássa jövendőbelijét, van, aki már meglévő szerelme hűségéről szeretne megbizonyosodni.

A vízben megdermedő viaszdarab formája és a benne rejtőzködő jelek az elkövetkezendő esztendőről mondanak jövendőt, mely nemcsak az avatottaknak mutatkozik meg, hanem annak is, aki szabadjára engedi a képzeletét, s hiszi azt, hogy e szép régi szokást az Égiek adományozták a fehérnépnek. Ha van kedvesed, írd fel a nevét egy szép papírosra, ha nincs, akkor csak ennyit írj rá: Szerelmem. Tedd a papírt az asztal közepére, és helyezz rá egy hideg vízzel telített tálkát.

Gyújts meg egy hagyományos piros mécsest, s várd meg, amíg felolvad a viasz. Amíg olvadozik a viasz, gondolataid a szerelem körül járjanak. Beszéld meg magaddal és Égi segítőiddel, hogyan képzeled az eljövendő boldogságot, mit vársz a szerelemtől? Hogyan szeretnéd megélni ezt a magasztos érzést? Ha elolvadt a viasz, tarts a vizes tál fölé egy “nagy lyukú” kulcsot, majd öntsd át rajta a híg viaszt. Fontos, hogy a kulcs szinte érintse a víz felszínét, mert ha túl magasról öntöd a forró viaszt, az szétfröccsen a vízben, és üzenet helyett csak gyertyamaradványaid lesznek. Várd meg, amíg teljesen kihűl az anyag, majd vedd ki a vízből, fordítsd meg, és az alábbiak szerint értelmezd.

A formája mit mutat? Hold, szív, levél, virág, ház, macska… bármi lehet. Vedd elő az álomfejtésről szóló könyvedet, vagy ha nincs, töltsd le a netről, és nézd meg, hogy az adott forma mit jelent az álomban. Az álomfejtés, a tealevél olvasás és a viaszöntés szimbolikája egy és ugyanaz. Megjegyzem, hogy a Tarot kártya egyetemes szimbólumai is ide sorolhatóak.

Ezek után a teljes öntvényben rejlő kisebb-nagyobb ábrák, jelek kerülhetnek vizsgálat alá. Lehet, hogy egy teljes történet bontakozik ki. Az is előfordulhat, hogy több személyes jelenetet látsz majd. E tekintetben végtelen lehetőségek mutatkozhatnak. Ha szép, kellemes formákat, motívumokat, alakzatokat látsz, akkor tedd az egész öntvényt a párnád alá, hogy mihamarabb beteljesüljön a látott kép, s majd a következő holdtölte napján morzsold szét egy templom körül. Ha nem tetszik, amit látsz a viaszban, vesd a tűzre és csinálj másikat. Ha az sem tetszik, keresd fel kedvenc boszorkányodat és kérj tőle tanácsot.

 

Szép és izgalmas Luca napot!

 

Szeretettel:

Éva Ilona / Evvalena di Reirossi