Gyermekrajz elemzés

gyerekrajz

A gyermekrajzok elemzése komoly felkészültséget kíván, megjelenik rajtuk a gyermekek érzelmi élete, szociabilitása, énképe, világhoz való viszonyulása. Minden gyerekrajz üzenetet tartalmaz, azon minden színnek, formának komoly jelentősége van. Ennek oka, hogy a gyerekek nem azt rajzolják le, milyen a világ a valóságban, hanem azt, amit tudnak róla.

A tanfolyam során áttekintjük a rajzok fejlődéstörténetét, a kisgyermekkori firkáktól a kamaszkor érzékletes, szimbolikus rajzain át egészen a felnőttkori, sokszor műalkotásként is értelmezhető rajzérettségig.

A rajz, hasonlóképpen, mint a kézírásunk, az aláírásunk, az asztrológiai képletünk vagy a születési dátumunk utal az érzelmi, lelki állapotunkra (vonalvezetés, színhasználat, térkitöltés), az intellektuális szintünkre (emberrajzból intelligencia hányadost is szoktunk számolni), és gyakran, kezdődő betegségek korai diagnosztizálására is alkalmas (neuropszichológiai rajztesztek, Benton, Bender).gyerekrajz3

Ahogy az álom a királyi út a tudattalanunk megértéséhez, úgy a rajz a lélek szimbolikus nyelve. Üzeneteket hoz a tudattalanunkból, utat mutat lelkiállapotunk változásaihoz, terápiás megértéséhez.

A kurzuson foglalkozunk a rajzok pszichodinamikai hátterével, áttekintjük azokat az alapvető rajzokat, amelyeket a mindennapi gyógyító munkában mind terápiás, mind gyógyító céllal alkalmazhatunk. Végül kitérünk majd a rajzok művészetterápiás indíttatású használatára. A továbbképzésen önismeretet, saját élményt is szerezhetünk a sok gyakorlati ismeret mellett.

A gyermekedről a rajzelemzés révén megtudhatod:
 
* milyennek látja a világot
* milyen készségekkel rendelkezik
* mennyire erős az akarata, milyen az önértékelése
* milyen az érzelmi élete – hogyan tudja kezelni a szélsőséges érzelmeket
* milyen a kapcsolata a családjával (testvérek, szülők)
* milyen a kommunikációs készsége, mennyire barátkozó
 .
gyerekrajz1
.
A tanfolyam időpontjai:
(09.00 – 17.00 – ig)
július 29-30. 
 
A tanfolyamot vezeti:  Király Szilvia
.
Amit a saját fejlődésed érdekében be kell ruháznod: 24.000 ft/fő

Helyszín: ÉDEN Központ (1134 Bp.  Váci út 67. I. emelet)

 

Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Jelentkezés: 

ÉDEN Oktató Központ
Tel.: 06-70-948-40-32
E-mail: info.edenkozpont@gmail.com