Avatara előadása

JÉZUS PASSIÓJA

Nagypéntek és Húsvét a titkos evangéliumok szerint

 

 

A Kereszthalál és a Feltámadás igazi, mélyebb értelmének feltárulásához nemcsak a Bibliát, de az apokrif szentiratokat, gnosztikus evangéliumokat is segítségül kell hívnunk. Húsvéti ünnepi előadásunkon így többek közt a következő kérdésekre keressük a választ:

 

  • Mi történt valójában Nagypénteken? Hogyan és főként: miért halt meg Jézus? Miért vállalta isteni létformaként, a Világszellem közvetlen Kiáradásaként – Fiaként – a halandó emberi sorsot?
  • Kik segítették a Passió során? Mit jelképeznek a kereszthalálánál jelenlévő személyek, így Pilátus, Kürénei Simon, Szent Veronika, Kajafás vagy Arimáthiai József? Miként kapcsolódik a Nagypéntekhez a Szent Lándzsa és a Szent Grál?
  • Amikor Jézus meghalt a kereszten, a keresztény hagyomány szerint lelke leszállt a Pokolba, ahol legyőzte a Sátánt. Mit jelent ez valójában? Itt feltárjuk az apokrif, tiltott evangéliumoknak azon részleteit, melyekből kiderül: Jézus különböző párhuzamos világokban, dimenziókban időzött és az asztrálsíkokat is megjárta Nagypéntek és Húsvét között, míg teste a sírban pihent…
  • és végezetül: Mit jelent a Húsvét? Hogyan támadhatott fel Jézus? Mi volt Mária Magdolna szerepe a Passió során?

Előadásunkban a Nagypéntek és a Húsvét misztériumát gnosztikus szemlélettel tárjuk fel, rávilágítva az ezotéria és a keresztény hit elválaszthatatlanságára. A kettő ugyanis nem ellentmond egymásnak, hanem kiegészíti egymást.

 

Szeretettel várunk mindenkit előadásunkra, mely egyben gnosztikus rítus, hangolódás is a húsvéti ünnepekre.

Szeretettel várok Mindenkit!
Avatara (spirituális író, mítoszkutató)
Időpont: vasárnap (15,00 órától)
március 25. 

Részvételi díj: 2000 ft/fő

Helyszín:

Éden Oktató Központ (Budapest, 1134 Váci út 67.)

(Árpád-hídi metrónál vagyunk, a Róbert Károly krt. felől van a kapubejáró, 16-os kapucsengő)

Előzetes jelentkezés, helyfoglalás szükséges:

ÉDEN Oktató Központ
Tel.: 06-70-948-40-32
E-mail: info.edenkozpont@gmail.com